maandag 19 september 2011

Voetbalwedstrijd VVZA E7 - TOV E4 1 – 10

Ook de tweede competitiewedstrijd is gewonnen door de Tanke Sloopwerkenboys van de TOV E4, in Amersfoort (sportpark Emiclair) werd VVZA E7 verslagen met 1-10. Het team van VVZA bestaat voor de helft uit eerste jaars E’tjes en was niet opgewassen tegen het spel van de oranjezwarten vandaag. Met aanvoerder Mischa van Hoffe op de goal, achterin Mick Bos,Rein Bosgra, middenveld Renzo van der Schagt,Quinten van Elswijk en Mick Tanke, spits Ian Arnoldussen en wissels Max Laseur en Daan de Ruijter begon de wedstrijd om 10.00 uur. Bij VVZA is het verplicht dat er bij de zijlijn iemand gaat vlaggen om aan te geven voor wie de bal is bij een ingooi. John de Ruijter bood zich aan als vrijwilliger en voerde zijn taak de gehele wedstrijd goed uit.

De speelwijze was het zelfde als vorige week, druk op de tegenstander en voorin goed overspelen om vrij te komen voor de goal. Het was dan al snel raak voor TOV want in de eerste minuut scoorde Renzo van der Schagt en weer een minuut later was Quinten van Elswijk met de 0-2. VVZA kwam er eigenlijk niet aan te pas, TOV combineerde goed en kreeg eigenlijk elke aanval wel een kans om te scoren. Achterin had Mischa van Hoffe niet zoveel te doen en de verdediging schoof steeds verderop richting de goal van VVZA. In de 12de minuut scoorde Max Laseur met links, hard en onthoudbaar voor de keeper,0-3. Het vierde doelpunt was er één uit het boekje, een corner genomen door Ian Arnoldussen werd binnengeschoten door Mick Tanke.

TOV hield het tempo hoog, doordoor vielen er achterin wat gaten in de verdediging en creëerde VVZA wat kansen maar trof geen doel. Ook de 0-5 was een mooie aanval, de achterlijn werd gehaald door Mick Tanke, gaf voor en Renzo van der Schagt kon scoren.
In de rust kregen de spelers van leider Eddy Laseur te horen dat het er goed uitzag en als ze zo door zouden spelen er weer drie punten bijgeschreven konden worden. Het koffiegehalte deze wedstrijd was van een hoogniveau want zowel de eerste en tweede helft was er een warm bakkie voor de ouders en staf (bedankt Petra en John). De voorspelde regen bleef gelukkig uit en het was dan ook lekker weer om te voetballen en om er naar te kijken……..

Na het begin van de tweede helft was het wederom snel raak en ook weer door Renzo van der Schagt, de achterhoede ging zich steeds meer met de aanval bemoeien, lange ballen van Mick Bos naar voren richting Ian Arnoldussen, Rein Bosgra via de zijkant en Daan de Ruijter kwam zelfs tot meerder schoten op doel. Mick Tanke maakte er 0-7 van via de rechterkant schot hij de bal diagonaal achter de keeper van VVZA.
Mischa van Hoffe kreeg de tweede helft wel wat meer te doen want heel TOV was aan het aanvallen en daardoor kreeg VVZA meer ruimte en kansen maar scoorden niet. De 0-8 was misschien wel de mooiste van vandaag, de aanval begon achterin, de bal kwam bij Mick Tanke die weer naar de achterlijn ging, hoog voorzette en Ian Arnoldussen kopte de bal binnen, het publiek juichte en op het veld werd een klein feestje gevierd.

In het laatste gedeelte werd er nog twee keer gescoord door TOV maar ook VVZA scoorde, na een blessurebehandeling was TOV niet helemaal bij de les en de spits scoorde, eindstand 1-10.
Na de wedstrijd kreeg TOV complimenten van zowel het publiek als leider van VVZA voor het vertoonde spel. Volgende week zaterdag 24 september is er weer een bekerwedstrijd gepland, uit bij KVVA. De wedstrijd begint om 11.00 uur tegen de E2 en is op sportpark Dollardstraat in Amersfoort. Als TOV E4 deze wedstrijd wint dan kunnen zij zich thuis plaatsen tegen Roda 46 E7 voor de volgende ronde.