voetbal ditjes en datjes

26-11-2011 competitiewedstrijd TOV E4 – IJsselmeervogels E8      4 – 3   (ruststand 0 – 2)
Het door Tanke Sloopwerken gesponsorde TOV E4 heeft afgelopen zaterdag 3 punten kunnen bijschrijven in weer een spannende thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels E8. De top vijf in de competitie liggen dicht bij elkaar en dat levert mooie wedstrijden op. Man of the mach vandaag was Quinten van Elswijk die met drie treffers een groot aandeel had in de overwinning. De wedstrijd werd gefloten door Tim Suik, die op het laatste moment werd opgeroepen op deze vroege zaterdagochtend.

De eerste helft was in het voordeel van TOV, vooral het overspelen leverde kansen op. IJsselmeervogels had één grote kans in de 4de minuut maar deze werd gepareerd door Mischa van Hoffe. Na de vele corners en aanvallen was het raak in de 22ste minuut door Quinten van Elswijk die met de hard schot de keeper kansloos liet. Verdedigend stond TOV achterin goed met laatste man Mick Bos vandaag die weer veel gebruik maakte van Mischa van Hoffe. Tegen het einde van de eerste helft kreeg TOV weer een corner, Max Laseur kopte deze binnen en met een 2-0 voorsprong ging TOV de rust in.

Tijdens de rust was de euforie groot maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. IJsselmeervogels had drie wissels dus zouden het conditioneel langer uit kunnen houden en balbezit was dan ook het toverwoord volgens leider Eddy Laseur.

De druk van IJsselmeervogels nam toe de tweede helft en in de 5de minuut was het raak,2-1. Meteen vanaf de aftrap ging TOV in de aanval, de bal kwam bij Quinten van Elswijk terecht die schoot en de keeper ging niet helemaal vrijuit maar goed de 3-1 stond op het bord. Door wat positiewisselingen in het veld bij TOV was het verdedigend niet goed en daar maakte IJsselmeervogels gebruik van, want in de 13de minuut kwamen 4 aanvallers tegenover de keeper en één verdediger van TOV te staan,3-2.

IJsselmeervogels ging op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde voorin ruimte op. Middenvelder Renzo van der Schagt zette Quinten van Elswijk vrij voor de goal waar ook Max Laseur vrij stond, de keeper dacht dat de bal daar ook naar toe zou gaan maar Quinten van Elswijk schoot zelf en het verschil was weer twee. Door wat ongelukkige blessures (Mick Tanke kramp, Mick Bos bal in het gezicht) was de verdediging even zoek en maakte IJsselmeervogels er 4-3 van.

Ver in de tweede helft ging IJsselmeervogels voor de gelijkmaker maar stuitte op Mischa van Hoffe die met meerdere reddingen de zege veilig stelde.
Met applaus van het publiek kwam TOV E4 moegestreden het veld af. Volgende week zaterdag 3 december gaat TOV E4 thuis tegen AFC Quick 1890 E10 spelen om 8.30 uur, bij winst zetten de talenten een grote stap naar het kampioensschap (najaar e-pupillen 4de klasse 32).

19-11-2011 competitiewedstrijd Hoogland E9 – TOV E4      2 – 10   (ruststand 0 – 6)

Zaterdagochtend vroeg op pad, half acht verzamelen om half negen uit te spelen tegen Hoogland E9. Bij aankomst kregen we kleedkamernummer 13 toegewezen, was dit een voorbode? Vandaag speelden we met één wissel want Ian Arnoldussen is ziek. De opstelling was Mischa van Hoffe op goal, 2 verdedigers Daan de Ruijter en Rein Bosgra, 3 middenvelders Mick Tanke, Quinten van Elswijk en Renzo van der Schagt, spits Max Laseur, in de wissel begon Mick Bos.

Hoogland E9 staat op de 8ste plaats in de competitie, op papier zou TOV E4 vandaag moeten winnen. Al vrij snel na het begin was er een score van Quinten van Elswijk door een assist van Renzo van der Schagt, en kort daarop bediende hij Max Laseur van de rechterkant en die kopte de bal dan ook binnen,0-2. Het veldspel van TOV was goed en speelde achterin compact. Quinten van Elswijk scoorde twee keer kort achter elkaar waarvan één door een assist van Mick Tanke.

Door druk op de tegenstander te zetten kwam Hoogland er niet uit en dat leverde voor TOV veel balbezit op. In de 20ste minuut scoorde Max Laseur op aangeven van Renzo van der Schagt, later mocht hij zelf aanleggen voor een schot en kwam de ruststand 0-6 op het scorebord.

Tijdens de rust de opdrachten nog even doornemen om het team scherp te houden. Langs de kant was het wel even koukleunen maar met een vers bakkie koffie werd het toch weer een leuke pot om naar te kijken.

De eerste goede aanval van TOV werd opgezet door Daan de Ruijter, die Mick Tanke naar de achterlijn stuurde, die voorgaf en Max Laseur kon binnen tikken,0-7. Ook de 0-8 kwam van de schoen van Max Laseur.

Mick Bos en Rein Bosgra speelden vandaag ook veel op de helft van de tegenstander. Hoogland vond het welletjes en kwam steeds vaker de verdediging van TOV tegen en ook Mischa van Hoffe. In de 5de minuut scoorde Mick Tanke fraai en kwam er een rommelige fase voor TOV aan. Hoogland maakte daar gebruik van en scoorde tweede keer en een bal op de lat.

Door wat meer individueler te gaan voetballen was TOV niet meer gevaarlijk. Renzo van der Schagt maakte er aan het einde nog 2-10 van. Het door Tanke Sloopwerken gesponsorde TOV E4 heeft nu 24 punten uit acht wedstrijden, 5 punten los van de nummer twee, want Eemnes verloor uit bij Roda 46 E8. Aanstaande zaterdag 26 november komt IJsselmeervogels E8 op bezoek, die derde staan in de competitie, de wedstrijd begint om half negen op sportpark Ter Eem.

12-11-2011 competitiewedstrijd TOV E4 – DOSC E6      4 – 3   (ruststand 2 – 2)

Vandaag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het menu voor de TOV E4, thuis tegen DOSC E6, die tweede staan in de competitie. Een aderlating voor TOV is dat spits Ian Arnoldussen voorlopig niet kan voetballen, en er binnen het team een aantal mannen niet top fit zijn. Vaste invaller bij het team is Luuk Rozendal die dan ook werd opgeroepen voor deze wedstrijd. De opstelling was gewijzigd t.o.v. vorige week, op goal Mischa van Hoffe, achterin Rein Bosgra, Mick Bos en Daan de Ruijter, middenveld Mick Tanke en Luuk Rozendal, spits Max Laseur en de wissels Renzo van der Schagt en Quinten van Elswijk. Om half negen floot scheidrechter Sven Kasius voor het begin van de wedstrijd. DOSC ging vanaf het begin af aan in de aanval, met goed veldspel werd TOV in de eerste minuten weggespeeld.

In de 3de minuut kwam TOV achter met 0-1, iedereen wel geschrokken maar nog steeds niet wakker. Een kopbal van Max Laseur die eindigde op de lat was tot nu het enige gevaar. DOSC bleef goed overspelen en maakte er in de 5de minuut 0-2 van. Aangeslagen maar wakker ging TOV nu wel voetballen. Steeds vaker kwam TOV voor de goal van DOSC, in de 15de minuut schoot Luuk Rozendal, de keeper stopte hem nog wel maar van dichtbij kon Quinten van Elswijk binnenschieten 1-2. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker Luuk Rozendal schoot uit een draai, de keeper raakte de bal nog wel aan maar ging over hem heen de goal in,2-2.

Leider Eddy Laseur gaf de mannen een schouderklopje voor de veerkracht die het team had vertoont en na de yell ging het team weer vol zelfvertrouwen het veld in.

De tweede helft was van beide kanten van hoog niveau en dat maakte het tot één van de mooiste wedstrijden van het seizoen. DOSC had de mooiste aanval vandaag, met de bal snel en goed in de voeten te spelen scoorde de spits in de 9de minuut de 2-3. Rein Bosgra en Daan de Ruijter speelden vandaag ook de Mick Bos methode, terug spelen op de keeper bij druk van de tegenstander om zo de bal weer snel naar voren te schieten. Dit resulteerde in de 11de minuut in een doelpunt voor TOV, Quinten van Elswijk gaf voor, Mick Tanke liet de bal lopen richting de tweede paal waar Luuk Rozendal kon binnen tikken,3-3. DOSC ging voor de winst maar stuitte vandaag op Mischa van Hoffe, na de wedstrijd sprak de tegenstander over dat TOV over een irritant goede keeper beschikte.

De oranjezwarten bleven ook aanvallen, de laatste man van DOSC was in bloedvorm maar kon niet voorkomen dat een rebound van de keeper binnen werd geschoten door Quinten van Elswijk,4-3.
De overige 13 minuten waren bloedstollend spannend, kansen aan beide kanten maar er vielen geen doelpunten meer. Een prima teamprestatie, verdedigers gingen mee in de aanval, en aanvallers stonden te verdedigen. Het door Tanke Sloopwerken gesponsorde TOV E4 staat bovenaan in de competitie en zal volgende week weer volop aan de bak moeten uit tegen Hoogland E9, op sportpark Langenoord, de wedstrijd begint om half negen.

29 oktober 2011 Eemnes E4 – TOV E4 1 – 5

Na een week herfstvakantie mocht de TOV E4 weer te veld voor de competitie tegen Eemnes E4. In de vakantie is er natuurlijk wel gevoetbald, het lichttoernooi en het Calvé KNVB straatvoetbaltoernooi, maar vandaag was wel bijzonder want ook Eemnes heeft nog nul verliespunten. TOV E4 ging niet geheel fit naar Eemnes, Quinten van Elswijk bleef ziek thuis, Daan de Ruijter geblesseerd aan zijn knie en Ian Arnoldussen had s’nachts nog koorts. Om de wedstrijd wel met 7 man te kunnen uitspelen was Luuk Rozendal aan het team toegevoegd die al een wedstrijd in de benen had van zijn eigen team.

De wedstrijd begon om 10 uur en werd gespeeld op kunstgras. In de wissel begonnen Daan de Ruijter en Luuk Rozendal, op goal Mischa van Hoffe, achterin Mick Bos,Rein Bosgra en Renzo van der Schagt, middenveld Max Laseur en Mick Tanke, spits Ian Arnoldussen.
In het begin was het van beide kanten even aftasten om niet meteen te veel ruimte weg te geven, kleine kansjes waren er over en weer. In de 8ste minuut werd zo’n klein kansje wel benut door Mick Tanke en was het 0-1. Vanaf dit moment lag de wedstrijd dan ook meteen open. Verdedigers Rein Bosgra en Mick Bos konden niet voorkomen dat Mischa van Hoffe het niet druk kreeg en die moest dan ook de nodige keren de redding brengen. Het was een leuke fase waarin beide teams hun kwaliteiten toonden. Vlak voor rust was het weer Mick Tanke die een aanval van de oranjezwarten fraai afrondde en was het 0-2.
Tijdens de rust merkte leider Eddy Laseur op dat het team goed en geconcentreerd speelde en dit moesten vasthouden om hier vandaag 3 punten mee te nemen.

In de tweede helft was het krachtsverschil groter, TOV gaf meer druk en Eemnes kwam er niet uit. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven, Renzo van der Schagt scoorde op een assist van Max Laseur,0-3. Uit de vele corners die TOV kreeg scoorde Max Laseur de 0-4.
In de 12de minuut was er een mooie aanval van TOV, een schot werd gestopt door de keeper maar Ian Arnoldussen was er als de kippen bij en werd het 0-5. TOV wist het nu zeker, deze wedstrijd is voor ons. Een beetje gas terug betekende wel dat Eemnes steeds vaker voor de goal van TOV kwam te staan. In de 21ste minuut was het dan ook raak voor Eemnes, ondanks dat iedereen in de verdediging stond was de spits trefzeker en was de eindstand 1-5.

Het was een leuk en sportief duel, alle spelers waren na afloop erg moe maar zeker voldaan. In de kantine op sportpark Ter Eem kregen de mannen een hapje en drankje voor de prima teamprestatie.
Het door Tanke Sloopwerken TOV E4 gaat nu alleen aan de leiding en gaan aanstaande zaterdag uit spelen tegen Roda ’46 E7 voor de bekercompetitie, de wedstrijd wordt gespeeld op Burgemeester Buiningpark in Leusden en begint om 08.30 uur.

25-10-2011 TOV E4 – Cobu Boys E5 7 – 2 (ruststand 3 – 1)

Afgelopen zaterdag speelde TOV E4 thuis tegen Cobu Boys E5. De wedstrijd begon om half negen en stond onder leiding van scheidsrechter Jelle Nijholt. Het kunstgras leek wel een ijsbaan door de opgevroren douw, de bal gleed over het veld in plaats van rollen. In de goal stond Mischa van Hoffe, achterin Rein Bosgra, Mick Bos en Quinten van Elswijk, middenveld Renzo van der Schagt en Mick Tanke, spits Ian Arnoldussen, wissels Max Laseur en Daan de Ruijter.

Op papier zou Cobu Boys E5 de in vorm zijnde TOV E4 niet kunnen verslaan maar het werd in de eerste helft zeker een interessante wedstrijd. Beide teams hadden het erg moeilijk met de ondergrond, de eerste kansjes waren voor TOV maar Cobu Boys stond goed te verdedigen. In de 6de minuut was het Max Laseur die TOV op 1-0 zette, de assist kwam van Daan de Ruijter.

TOV kon niet lang genieten van de voorsprong want één minuut later was het 1-1, de spits van Cobu Boys slalomde door de verdediging en scoorde. Ook Cobu Boys kon niet echt feesten want Ian Arnoldussen werd door Mischa van Hoffe vrij voor de goal gezet en scoorde,2-1. Vanaf dit moment was het een gelijk opgaande wedstrijd, kansen over en weer. TOV zette Cobu Boys vast op eigen helft en dat resulteerde aan het einde van de eerste helft door een  score van Max Laseur,3-1.

Tijdens de rust gaf leider Eddy Laseur de complimenten voor het vertoonde spel, trainer Rick Hardenberg was ook aanwezig om te kijken waar het team de komende weken op getraind moet worden. Ondertussen was het zonnetje gaan schijnen en dat was voor het publiek wel aangenaam want het was wel erg fris.

De tweede helft was voor TOV, door goed overspelen en goed verdedigen kwam Cobu Boys er niet aan te pas. Meerdere keren kon verzorger Mike Arnoldussen te veld want Cobu Boys was fysieker dan TOV. Renzo van der Schagt scoorde twee keer achter elkaar, de 4-1 was een hard schoot en de 5-1 was een bal die terug kwam van de keeper.

In de 13de minuut scoorde Cobu Boys nog tegen, en werd een zuiver doelpunt afgekeurd omdat er een blessure aan Baarnsche kant was. Het zesde doelpunt van TOV was van zeer fraaie kwaliteit, een voorzet van Max Laseur belande op het hoofd van Ian Arnoldussen en scoorde.

Het laatste doelpunt was van Max Laseur die de eindstand op 7-2 bracht. Zo won het door Tanke Sloopwerken gesponsorde TOV E4 weer en kan het zich opmaken voor de wedstrijd tegen medekoploper Eemnes E4. Die wedstrijd staat gepland na de herfstvakantie op 29 oktober om 10.00 uur op sportpark Eemnes

08-10-2011 competitiewedstrijd APWC E2 – TOV E4 3 – 11 (ruststand 0 – 3 )

Voor de TOV E4 stond er zaterdag weer een uitwedstrijd gepland tegen APWC in Amersfoort. Op sportpark de Koppel was de E2 de tegenstander. Er werd afgetrapt om 11 uur en de tegenstander begon met 6 man i.p.v. 7.
De eerste helft was moeizaam, de scherpte was er niet en het afronden liep ook niet echt. Misschien kwam het wel door APWC die eigenlijk heel brutaal speelde en TOV daarop nog geen antwoordt had.

Het was nota bene verdediger Mick Bos die de score opende voor de oranjezwarten in de 14de minuut. Het regende en met een harde wind was het echt herfstvoetbal. Na het doelpunt was de spanning er vanaf en ging het wat makkelijker en beter lopen. Ondertussen was APWC compleet en kreeg Mischa van Hoffe steeds vaker bezoek van de APWC-spits maar scoorde niet. In de 17de minuut was het Max Laseur die een rebound van de keeper binnenschoot,0-2. Het fysieke spel van APWC leverde TOV een aantal vrije trappen op, de scheidsrechter hield het kort en deelde hier en daar ook nog waarschuwingen uit. Op slag van rust scoorde Max Laseur de 0-3, door goed overspelen van Mick Tanke en Ian Arnoldussen.
Tijdens de rust werd vooral de verdediging besproken want bij balverlies bleven er voorin te veel man staan en kreeg de verdediging het wel erg moeilijk.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken, in de 2de minuut scoorde APWC uit een corner met een kopbal,1-3. Even geschrokken van een tegendoelpunt ging de spits van TOV, Ian Arnoldussen , zijn waarde bewijzen met 4 treffers achter elkaar. De eerste was na een uittrap van Mischa van Hoffe en zette de spits alleen voor de keeper, de tweede was een super mooie indraaiende corner, de derde en vierde uit goed uitgespeelde aanvallen,1-7. Achterin hadden Daan de Ruijter en Rein Bosgra te weinig hulp van de middenvelders en kreeg APWC een aantal kansen.

Renzo van der Schagt en Quinten van Elswijk scoorden beide en TOV ging weer voor de dubbele cijfers. APWC bleef aanvallen en dit leverde ook twee doelpunten op, 3-9.
In  de laatste minuten scoorde Max Laseur ook nog twee keer en kwam de eindstand 3-11 op het scorebord. Natuurlijk was resultaat goed maar een puntje van aandacht blijft verdedigen, vooral het omschakelen bij balverlies want ook dat is een taak die voor iedereen is.
Het door Tanke Sloopwerken gesponsorde TOV E4 is nog ongeslagen in de competitie en krijgt volgende week Cobu Boys E5 op bezoek. De wedstrijd begint om half negen, kom naar sportpark Ter Eem om de mannen aan te moedigen en te zien spelen.

(opstelling: keeper Mischa van Hoffe,achter Mick Bos,Daan de Ruijter en Rein Bosgra, middenveld Max Laseur en Mick Tanke, spits Ian Arnoldussen,wissels Quinten van Elswijk en Renzo van der Schagt)

01-10-2011 competitiewedstrijd TOV E4 – Roda 46 E8

Vandaag was Roda 46 E8 niet echt een moeilijke horde voor de TOV E4. Roda miste nogal wat basisspelers en daarintegen was TOV E4 compleet, met 10 doelpunten in de eerste helft, en twee tegen, was de wedstrijd al gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding van Jacqueline Grootveld. Al vrij snel was het raak voor de oranje zwarten, in de 2de minuut scoorde Max Laseur op aangeven van Quinten van Elswijk.

TOV zette goed druk op de verdediging van Roda en dit leverde steeds weer balbezit op. Na een pass Daan de Ruijter kwam Ian Arnoldussen alleen voor de keeper,2-0. Achterin stond keeper Mischa van Hoffe alleen want de hele verdediging van TOV speelde op de helft van Roda. Renzo van der Schagt scoorde nadat de bal in eerste instantie werd gehouden door de keeper van Roda,3-0.

Max Laseur en Ian Arnoldussen scoorden beide weer en was het 5-0. Roda vond het nu wel genoeg en kwam steeds vaker uit maar de spits kwam Rein Bosgra of Mick Bos niet voorbij. Het zesde doelpunt was er één uit het boekje, de bal kwam van Mick Tanke die voorzette en Max Laseur schoot hard binnen. Weer scoorde TOV twee keer Renzo van der Schagt en Ian Arnoldussen.

Bij de stand 8-0 na 17 minuten spelen was de concentratie even weg bij TOV en Roda maakte hiervan gebruik door twee keer tegen te scoren. Mischa van Hoffe raakte geblesseerd aan zijn lies maar kon de wedstrijd gelukkig wel voortzetten. Renzo van der Schagt scoorde nog twee keer en zo kwam de 10-2 op het scorebord.

In de rust waren er de complimenten van leider Eddy Laseur voor de mannen van de E4, de wedstrijd lekker uitspelen en drie punten bijschrijven was het motto.
Langs de kant was genieten voor het thuispubliek want de tweede helft was erg leuk om naar te kijken. Als er vandaag kampioenschappen latje/paal trappen was dan zouden de oranjezwarten hoog eindigen want die werd wel 6 keer geraakt!!! In deze helft scoorden Quinten van Elswijk, Ian Arnoldussen en Renzo van der Schagt allemaal nog één keer.

Roda had ondertussen een andere keeper onder de lat staan en hield veel ballen tegen. TOV speelde in een lager tempo en dat gaf Roda ook wat ruimte om aan voetballen toe te komen. De scheidsrechter vond het welletjes en floot af. De eindstand was 13-2, niet echt leuk voor Roda maar TOV vierde toch een klein feestje.
De door Tanke Sloopwerken gesponsorde TOV E4 heeft nog steeds een 100% score in de competitie, drie gespeeld, negen punten. Zaterdag 8 oktober om 11.00 uur is de volgende wedstrijd, uit op sportpark De Koppel in Amersfoort tegen APWC E2.

Bekerwedstrijd KVVA E2 - TOV E4 10 – 5 (ruststand 5 – 1 )

24-09-2011
Op het sportpark aan de Dollardstraat in Amersfoort ging TOV E4 proberen ook de tweede bekerwedstrijd te winnen tegen het selectie team KVVA E2. Om elf uur was de aftrap, het weer, de geur van vers gemaaid gras was een perfecte ambiance om in te spelen. Het team was door sponsor Tanke Sloopwerken weer voorzien van nieuwe kleding,  trainingspakken (voorzien van nummer), windjacks en sportbroekjes (de nieuwe shirts volgen later).

Ondanks alles was het niet genoeg om de wedstrijd te winnen, vooral het countervoetbal van KVVA deed TOV de das om. Al vrij snel had KVVA door hoe het de verdediging van TOV te door breken,steeds een lange bal vanaf het middenveld naar voren was funest en stonden de aanvallers oog in oog met keeper Mischa van Hoffe. In de 3de minuut was het raak voor KVVA,1-0.

TOV kreeg ook kansen maar ronde deze niet af, er zat geen overtuiging in het afmaken. Achterin was het dan ook hard werken voor Rein Bosgra,Mick Bos en Daan de Ruijter en ook Mischa van Hoffe had het niet makkelijk. Na elf minuten werd er wel een aanval van TOV goed afgerond door Max Laseur, door goed overspel van Ian Arnoldussen en Mick Tanke. Even opluchting bij het meegereisde publiek maar het was van korte duur want al vrij snel domineerde KVVA de rest van de eerste helft. Elke keer een snelle uitbraak en TOV schakelde niet snel genoeg mee. Op deze mannier scoorde KVVA 4 keer en was de russtand 5-1.

In de eerste helft had de scheidsrechter wel iets vaker in Baarns voordeel mogen fluiten maar dit gebeurde niet. Tijdens de theepauze gaf leider Eddy Laseur aanwijzingen door om niet verder mee te gaan met het spel van KVVA maar weer van eigen kunnen te gaan spelen, opbouwen vanuit achteren en dan via het middenveld de spits te bereiken. De tweede helft was dan ook veel beter maar koste TOV ook veel energie. De oranjezwarten lieten deze fase zien waar toe ze in staat zijn, in de 6de minuut was het Max Laseur met een afstandsschot,5-2. KVVA wist even niet wat ze overkwam en een minuut later was het weer raak nu was het spits Ian Arnoldussen die alleen op  de keeper afging, 5-3. Een pass van Max Laseur goed op Ian Arnoldussen was de volgende score voor TOV,  5-4.

Zowel binnen als buiten het veld voelde je dat er iets moois gaande was, Renzo van der Schagt speelde vandaag meer verdedigend want had een pijnlijke knie (opgelopen tijdens de training), Quinten van Elswijk kreeg ook nog twee mooie kansen maar scoorde niet. KVVA vond het nu wel genoeg en brachten hun snelle spits, meteen in het veld gekomen scoorde hij de 6-4. TOV bleef goed spelen maar weer was het de scheidsrechter bepalend, niet fluiten als het wel moest. Mick Tanke scoorde fraai uit een voorzet van Ian Arnoldussen en dat was de aansluiter,6-5.

Door het vertoonde spel was TOV leeg gespeeld maar er stonden nog 10 minuten op de klok en die benutte KVVA weer net als in de eerste helft en scoorden vier keer. De eindstand 10-5 is dan ook wel een beetje geflatteerd want in de tweede helft was TOV beter dan KVVA. Na de wedstrijd was er even een momentje van teleurstelling maar met het vertoonde spel was iedereen tevreden en was KVVA E2 gewoon de terechte winnaar. De andere wedstrijd van deze bekercompetitie is gewonnen door Roda 46 E7 van hoogland E12 met 10-0. Aanstaande zaterdag 1 oktober om 8.30 uur speelt TOV E4 thuis tegen Roda 46 E8 voor de competitie.

(opstelling: keeper Mischa van Hoffe,verdediging Mick Bos,Daan de Ruijter,middenveld Mick Tanke,Renzo van der Schagt en Quinten van Elswijk, spits Max Laseur, wissels Ian Arnoldussen en Rein Bosgra)

Voetbalwedstrijd VVZA E7 - TOV E4 1 – 10

19-09-2011

Ook de tweede competitiewedstrijd is gewonnen door de Tanke Sloopwerkenboys van de TOV E4, in Amersfoort (sportpark Emiclair) werd VVZA E7 verslagen met 1-10. Het team van VVZA bestaat voor de helft uit eerste jaars E’tjes en was niet opgewassen tegen het spel van de oranjezwarten vandaag. Met aanvoerder Mischa van Hoffe op de goal, achterin Mick Bos,Rein Bosgra, middenveld Renzo van der Schagt,Quinten van Elswijk en Mick Tanke, spits Ian Arnoldussen en wissels Max Laseur en Daan de Ruijter begon de wedstrijd om 10.00 uur. Bij VVZA is het verplicht dat er bij de zijlijn iemand gaat vlaggen om aan te geven voor wie de bal is bij een ingooi. John de Ruijter bood zich aan als vrijwilliger en voerde zijn taak de gehele wedstrijd goed uit.

De speelwijze was het zelfde als vorige week, druk op de tegenstander en voorin goed overspelen om vrij te komen voor de goal. Het was dan al snel raak voor TOV want in de eerste minuut scoorde Renzo van der Schagt en weer een minuut later was Quinten van Elswijk met de 0-2. VVZA kwam er eigenlijk niet aan te pas, TOV combineerde goed en kreeg eigenlijk elke aanval wel een kans om te scoren. Achterin had Mischa van Hoffe niet zoveel te doen en de verdediging schoof steeds verderop richting de goal van VVZA. In de 12de minuut scoorde Max Laseur met links, hard en onthoudbaar voor de keeper,0-3. Het vierde doelpunt was er één uit het boekje, een corner genomen door Ian Arnoldussen werd binnengeschoten door Mick Tanke.

TOV hield het tempo hoog, doordoor vielen er achterin wat gaten in de verdediging en creëerde VVZA wat kansen maar trof geen doel. Ook de 0-5 was een mooie aanval, de achterlijn werd gehaald door Mick Tanke, gaf voor en Renzo van der Schagt kon scoren.
In de rust kregen de spelers van leider Eddy Laseur te horen dat het er goed uitzag en als ze zo door zouden spelen er weer drie punten bijgeschreven konden worden. Het koffiegehalte deze wedstrijd was van een hoogniveau want zowel de eerste en tweede helft was er een warm bakkie voor de ouders en staf (bedankt Petra en John). De voorspelde regen bleef gelukkig uit en het was dan ook lekker weer om te voetballen en om er naar te kijken……..

Na het begin van de tweede helft was het wederom snel raak en ook weer door Renzo van der Schagt, de achterhoede ging zich steeds meer met de aanval bemoeien, lange ballen van Mick Bos naar voren richting Ian Arnoldussen, Rein Bosgra via de zijkant en Daan de Ruijter kwam zelfs tot meerder schoten op doel. Mick Tanke maakte er 0-7 van via de rechterkant schot hij de bal diagonaal achter de keeper van VVZA.
Mischa van Hoffe kreeg de tweede helft wel wat meer te doen want heel TOV was aan het aanvallen en daardoor kreeg VVZA meer ruimte en kansen maar scoorden niet. De 0-8 was misschien wel de mooiste van vandaag, de aanval begon achterin, de bal kwam bij Mick Tanke die weer naar de achterlijn ging, hoog voorzette en Ian Arnoldussen kopte de bal binnen, het publiek juichte en op het veld werd een klein feestje gevierd.

In het laatste gedeelte werd er nog twee keer gescoord door TOV maar ook VVZA scoorde, na een blessurebehandeling was TOV niet helemaal bij de les en de spits scoorde, eindstand 1-10.
Na de wedstrijd kreeg TOV complimenten van zowel het publiek als leider van VVZA voor het vertoonde spel. Volgende week zaterdag 24 september is er weer een bekerwedstrijd gepland, uit bij KVVA. De wedstrijd begint om 11.00 uur tegen de E2 en is op sportpark Dollardstraat in Amersfoort. Als TOV E4 deze wedstrijd wint dan kunnen zij zich thuis plaatsen tegen Roda 46 E7 voor de volgende ronde.